Bezglutenowe kokosanki
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kasia bez laktozy - 50 gramów
  • mleczko kokosowe - 50 mililitrów
  • kasza jaglana - 150 gramów
  • wiórki kokosowe - 250 gramów
  • cukier - 200 gramów
  • jajka - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę podpraż na suchej patelni, a następnie przepłucz dokładnie na sicie.
  2. Przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i gotuj do miękkości na wolnym ogniu.
  3. Ugotowaną kaszę wymieszaj z mleczkiem i miękką Kasią, a następnie zblenduj na gładką masę. Przełóż do miski.
  4. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj masę z kaszy i wymieszaj.
  5. Następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
  6. Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na papier kładź łyżką porcje masy. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 25 minut.