Bezglutenowe kokosanki

154


Łatwe


30 min.


10 os.

Składniki
Kasia bez laktozy50 gramów
mleczko kokosowe50 mililitrów
kasza jaglana150 gramów
wiórki kokosowe250 gramów
cukier200 gramów
jajka2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę podpraż na suchej patelni, a następnie przepłucz dokładnie na sicie.
Krok 2
Przełóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i gotuj do miękkości na wolnym ogniu.
Krok 3
Ugotowaną kaszę wymieszaj z mleczkiem i miękką Kasią, a następnie zblenduj na gładką masę. Przełóż do miski.
Krok 4
Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj masę z kaszy i wymieszaj.
Krok 5
Następnie dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
Krok 6
Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Na papier kładź łyżką porcje masy. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz około 25 minut.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl