|
Składniki | ||
olej kokosowy | 50 gramów | |
miód | 140 gramów | |
jajka (L) | 1 sztuka | |
cukier puder | 100 gramów | |
mąka ryżowa | 150 gramów | |
mąka jaglana | 100 gramów | |
mąka ziemniaczana | 50 gramów | |
przyprawa korzenna | 2 łyżeczki | |
cynamon | 0.5 łyżeczek | |
kakao | 1 łyżeczka | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
woda | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do mąki jaglanej, ryżowej i ziemniaczanej wsyp cukier puder, przyprawę korzenną, cynamon, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj następnie płynny olej kokosowy, miód i jajko. Zagnieć całość. W razie potrzeby dodaj wodę. |
Krok 2 |
Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na ok. 60 minut. |
Krok 3 |
Po schłodzeniu rozwałkuj ciasto i wykrawaj kształty za pomocą foremki. Piecz pierniczki przez ok. 12 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu możesz ozdobić pierniczki lukrem lub polewą czekoladową i posypkami. |
Autor: przepisy.pl |