Bezglutenowe pierniczki

51


Łatwe


90 min.


8 os.

Składniki
olej kokosowy50 gramów
miód140 gramów
jajka (L)1 sztuka
cukier puder100 gramów
mąka ryżowa150 gramów
mąka owsiana100 gramów
mąka ziemniaczana50 gramów
przyprawa korzenna 2 łyżeczki
Cynamon z Wietnamu Knorr0.5 łyżeczek
kakao1 łyżeczka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
woda1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Do mąki owsianej, ryżowej i ziemniaczanej wsyp cukier puder, przyprawę korzenną, cynamon, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Dodaj następnie płynny olej kokosowy, miód i jajko. Zagnieć całość. W razie potrzeby dodaj wodę.
Krok 2
Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na ok. 60 minut.
Krok 3
Po schłodzeniu rozwałkuj ciasto i wykrawaj kształty za pomocą foremki. Piecz pierniczki przez ok. 12 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu możesz ozdobić pierniczki lukrem lub polewą czekoladową i posypkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl