Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki ciasta włóż do miski i wymieszaj mikserem. (Jeśli masa jest zbyt sucha dodaj łyżkę wody.) Następnie wyłóż wszystko na podsypany mąką stół i zagnieć na gładkie ciasto. |
Krok 2 |
Ciasto podziel na trzy równe części. Foremkę o wymiarach 22 x 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Jedną porcję ciasta rozwałkuj i wylep nią dno foremki, nakłuj widelcem i piecz około 10 minut w 180 °C. To samo zrób z drugą porcją ciasta. |
Krok 3 |
Przygotuj polewę. W rondelku rozpuść Kasię, cukier i miód, dodaj pestki słonecznika i zagotuj. |
Krok 4 |
Trzecią porcję ciasta wyłóż do foremki jak poprzednie. Na cieście rozłóż masę słonecznikową i piecz około 15 minut w 180 °C. |
Krok 5 |
Kaszę przelej wrzątkiem, następnie włóż do garnka, zalej wodą i gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn. Kasię utrzyj z cukrem pudrem, dodając po łyżce przestudzoną kaszę i sok z cytryny. |
Krok 6 |
Placki ciasta przełóż kremem, układając na wierzchu placek z polewą słonecznikową. Całość przykryj papierem do pieczenia i lekko dociśnij. Odstaw na całą noc do lodówki. |