| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ubij z cukrem na puch, a Kasię rozpuść w rondelku. |
| Krok 2 |
| Do masy jajecznej dodaj wszystkie rodzaje mąki przesiane z sodą i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Na koniec dodaj lekko przestudzoną Kasię i delikatnie wymieszaj łyżką. |
| Krok 4 |
| Dno formy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut w 180 °C. |
| Krok 5 |
| Wystudzony placek wyjmij z formy i przekrój na dwa blaty. Jeden blat posmaruj marmoladą i przykryj drugim blatem. Lekko dociśnij, a następnie zepnij metalową obręczą. |
| Krok 6 |
| Żelatynę zalej 1/2 szklanki zimnej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej w kąpieli wodnej, aby się rozpuściła i wymieszaj z purée. Masę wyłóż na ciasto i posyp borówkami. Całość odstaw na kilka godzin do lodówki. |