Bezmączne ciasto czekoladowo-orzechowe

10


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
kakao (bezglutenowe)35 gramów
gorąca woda80 mililitrów
roztopiona gorzka czekolada150 gramów
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
brązowy cukier230 gramów
zmielone orzechy laskowe100 gramów
jajko4 sztuki
Dekoracja:
kakao (bezglutenowe)1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Kakao (bezglutenowe) wymieszać z gorącą wodą do gładkości. Wlać do niego roztopioną czekoladę, Kasię, wsypać cukier, orzechy i dodać żółtka. Zmiksować.
Krok 2
Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z czekoladowym ciastem.
Krok 3
Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno).
Krok 4
Przelać do niej czekoladową miksturę. Piec w temperaturze 180º C przez 60 - 70 minut. Przestudzić 15 minut w blaszce, wyjąć na talerz, do góry spodem, zerwać ostrożnie papier. Oprószyć kakao (bezglutenowym) lub cukrem pudrem. Smacznego :)
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl