| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| białko | 8 sztuk | |
| cukier puder | 250 gramów | |
| cukier trzcinowy | 150 gramów | |
| cynamon | 0.5 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka wymieszać z cukrem pudrem i cukrem trzcinowym. |
| Krok 2 |
| Mikserem ubijać na najwyższych obrotach przez około 10 min. |
| Krok 3 |
| Masa powinna być sztywna. Na koniec dodać cynamon. |
| Krok 4 |
| Masę nakładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. |
| Krok 5 |
| Należy zachować kilkucentymetrowe odstępy. |
| Krok 6 |
| Bezy suszyć przez 1,5 do 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 110 st. Gotowe. Smacznego! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |