Bezy Cynamonowe

2


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
białko 8 sztuk
cukier puder250 gramów
cukier trzcinowy150 gramów
cynamon0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Białka wymieszać z cukrem pudrem i cukrem trzcinowym.
Krok 2
Mikserem ubijać na najwyższych obrotach przez około 10 min.
Krok 3
Masa powinna być sztywna. Na koniec dodać cynamon.
Krok 4
Masę nakładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 5
Należy zachować kilkucentymetrowe odstępy.
Krok 6
Bezy suszyć przez 1,5 do 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 110 st. Gotowe. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl