|
Składniki | ||
herbatniki | 3 opakowania | |
śmietana kremówka 36% | 0.5 litrów | |
twaróg mielony | 0.5 kilogramów | |
budyń waniliowy | 2 opakowania | |
mleko | 1 litr | |
cukier | 8 łyżek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
wiórki kokosowe | 15 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1.2 sztuk | |
brzoskwinie | 1 opakowanie | |
żelatyna | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Krem budyniowy: Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu, ostudzić i utrzeć z Kasią. |
Krok 2 |
Kremówkę ubić z 8 łyżkami cukru, dodać twaróg i żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki przegotowanej wody. Całość lekko wymieszać, dodając pokrojone brzoskwinie. |
Krok 3 |
Posypka kokosowa: Kasię rozpuścić z łyżką cukru na patelni, dodać wiórki kokosowe, porumienić na złoty kolor, gdy ostygną posypać ciasto. |
Krok 4 |
Przełożenie: Herbatniki - masa serowa - krem budyniowy - posypka kokosowa. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |