Biała Dama
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • herbatniki - 3 opakowania
  • śmietana kremówka 36% - 0.5 litrów
  • twaróg mielony - 0.5 kilogramów
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • mleko - 1 litr
  • cukier - 8 łyżek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • wiórki kokosowe - 15 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.2 sztuk
  • brzoskwinie - 1 opakowanie
  • żelatyna - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Krem budyniowy: Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu, ostudzić i utrzeć z Kasią.
  2. Kremówkę ubić z 8 łyżkami cukru, dodać twaróg i żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki przegotowanej wody. Całość lekko wymieszać, dodając pokrojone brzoskwinie.
  3. Posypka kokosowa: Kasię rozpuścić z łyżką cukru na patelni, dodać wiórki kokosowe, porumienić na złoty kolor, gdy ostygną posypać ciasto.
  4. Przełożenie: Herbatniki - masa serowa - krem budyniowy - posypka kokosowa.