| |||||||||
| Składniki | ||
| herbatniki | 3 opakowania | |
| śmietana kremówka 36% | 0.5 litrów | |
| twaróg mielony | 0.5 kilogramów | |
| budyń waniliowy | 2 opakowania | |
| mleko | 1 litr | |
| cukier | 8 łyżek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| wiórki kokosowe | 15 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1.2 sztuk | |
| brzoskwinie | 1 opakowanie | |
| żelatyna | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krem budyniowy: Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu, ostudzić i utrzeć z Kasią. |
| Krok 2 |
| Kremówkę ubić z 8 łyżkami cukru, dodać twaróg i żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki przegotowanej wody. Całość lekko wymieszać, dodając pokrojone brzoskwinie. |
| Krok 3 |
| Posypka kokosowa: Kasię rozpuścić z łyżką cukru na patelni, dodać wiórki kokosowe, porumienić na złoty kolor, gdy ostygną posypać ciasto. |
| Krok 4 |
| Przełożenie: Herbatniki - masa serowa - krem budyniowy - posypka kokosowa. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |