Białe szparagi z wytrawnym serowym sosem

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
białe szparagi800 gramów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
cebula szalotka1 sztuka
śmietana 18 %50 mililitrów
białe wytrawne wino150 mililitrów
natka pietruszki1 pęczek
olej1 łyżka
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaną szalotkę przesmaż w rondelku, dodaj wino i odparuj.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Całość wlej do rondelka i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj grubo pokrojona natkę i gotuj jeszcze 1 minutę.
Krok 3
Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Uważaj, aby ich nie rozgotować – czas gotowania powinien wynosić ok. 12-15 minut.
Krok 4
Ugotowane szparagi wyłóż na talerz i polej przygotowanym sosem. Podawaj z grillowanymi grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl