Bigos domowy

55


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kapusta kiszona300 gramów
kapusta biała300 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
kiełbasa zwyczajna150 gramów
szynka wieprzowa200 gramów
boczek wędzony200 gramów
cebula biała1 sztuka
ziele angielskie2 sztuki
liść laurowy3 sztuki
pieprz czarny ziarnisty3 sztuki
margaryna do smażenia
wino czerwone wytrawne100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę białą poszatkuj, a kiszoną przetnij 2 razy, żeby ją rozdrobnić.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż w garnku i dodaj kapusty. Podlej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 3
Boczek, szynkę i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, lekko posypując przyprawą Delikat Knorr.
Krok 4
Mięso dodaj do kapusty. Duś 60 min. Podawaj w misce odgrzane porcje.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl