Bigos domowy

52


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kapusta kiszona300 gramów
kapusta biała300 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
kiełbasa zwyczajna150 gramów
szynka wieprzowa200 gramów
boczek wędzony200 gramów
cebula biała1 sztuka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr2 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr3 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr3 sztuki
margaryna do smażenia
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę białą poszatkuj, a kiszoną przetnij 2 razy, żeby ją rozdrobnić.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż w garnku i dodaj kapusty. Podlej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 3
Boczek, szynkę i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, lekko posypując przyprawą Delikat Knorr.
Krok 4
Mięso dodaj do kapusty. Duś 60 min. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr. Czynność z duszeniem można powtarzać przez 3 dni dla lepszego smaku. Podawaj w misce odgrzane porcje.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl