|
Składniki | ||
kapusta kiszona | 300 gramów | |
kapusta biała | 300 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
kiełbasa zwyczajna | 150 gramów | |
szynka wieprzowa | 200 gramów | |
boczek wędzony | 200 gramów | |
cebula biała | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 2 sztuki | |
liść laurowy | 3 sztuki | |
pieprz czarny ziarnisty | 3 sztuki | |
margaryna do smażenia | ||
wino czerwone wytrawne | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę białą poszatkuj, a kiszoną przetnij 2 razy, żeby ją rozdrobnić. |
Krok 2 |
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż w garnku i dodaj kapusty. Podlej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. |
Krok 3 |
Boczek, szynkę i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, lekko posypując przyprawą Delikat Knorr. |
Krok 4 |
Mięso dodaj do kapusty. Duś 60 min. Podawaj w misce odgrzane porcje. |
Autor: przepisy.pl |