Bigos domowy
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta kiszona - 300 gramów
  • kapusta biała - 300 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • kiełbasa zwyczajna - 150 gramów
  • szynka wieprzowa - 200 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • cebula biała - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 3 sztuki
  • margaryna do smażenia
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę białą poszatkuj, a kiszoną przetnij 2 razy, żeby ją rozdrobnić.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż w garnku i dodaj kapusty. Podlej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
  3. Boczek, szynkę i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, lekko posypując przyprawą Delikat Knorr.
  4. Mięso dodaj do kapusty. Duś 60 min. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr. Czynność z duszeniem można powtarzać przez 3 dni dla lepszego smaku. Podawaj w misce odgrzane porcje.