| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta kiszona | 300 gramów | |
| kapusta biała | 300 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| kiełbasa zwyczajna | 150 gramów | |
| szynka wieprzowa | 200 gramów | |
| boczek wędzony | 200 gramów | |
| cebula biała | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 2 sztuki | |
| liść laurowy | 3 sztuki | |
| pieprz czarny ziarnisty | 3 sztuki | |
| margaryna do smażenia | ||
| wino czerwone wytrawne | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę białą poszatkuj, a kiszoną przetnij 2 razy, żeby ją rozdrobnić. |
| Krok 2 |
| Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż w garnku i dodaj kapusty. Podlej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. |
| Krok 3 |
| Boczek, szynkę i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, lekko posypując przyprawą Delikat Knorr. |
| Krok 4 |
| Mięso dodaj do kapusty. Duś 60 min. Podawaj w misce odgrzane porcje. |
| Autor: przepisy.pl |