PRZEPISY.PL

Bigos z młodej kapusty

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • masło1 łyżka
  • śliwki suszone8 szt
  • pomidory2 szt
  • jabłka2 szt
  • liść laurowy3 szt
  • pieprz do smaku
  • cukier1 szczypta
  • olej do smażenia
  • woda200 ml
  • Krok 1

    Kapustę poszatkuj, gotuj w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr do miękkości.
  • Krok 2

    Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do kapusty.
  • Krok 3

    Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju dodaj do kapusty.
  • Krok 4

    Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
  • Krok 5

    Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj śliwki i majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
  • Krok 6

    Podawaj np.: z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
215
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe