Bigos z młodej kapusty
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta młoda - 700 gramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • kiełbasa - 500 gramów
  • marchew - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory - 4 sztuki
  • koper - 0.5 pęczków
  • gałązki świeżego tymianku - 2 sztuki
  • woda - 200 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę posiekaj, kiełbasę i marchewkę pokrój w pół plastry. Cebulę pokrój w kostkę.
  2. Podsmaż cebulę, marchew i kiełbasę, dodaj kapustę i podlej wodą.
  3. Dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr i tymianek. Duś 40 min.
  4. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Duś około 60 min.
  5. Podawaj bigos posypany posiekanym koperkiem.