|
Składniki | ||
marchew | 3 sztuki | |
por | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
pietruszka | 2 sztuki | |
Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 łyżka | |
Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
filet z kurczaka | 2 sztuki | |
kapusta pekińska | 1 sztuka | |
ryż w woreczkach | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, wysyp z woreczków. |
Krok 2 |
Mięso pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju, oprósz solą i pieprzem. |
Krok 3 |
Pory pokrój w krążki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa podduś przez 5 minut. |
Krok 4 |
Kapustę poszatkuj. Dodaj do warzyw wraz z ryżem i kurczakiem. Zalej wszystko rozrobionym Fixem Do potraw chińskich Knorr i wymieszaj. |
Krok 5 |
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat oraz pieprzem i duś przez 20 minut. |
Autor: pasibrzuch |