Bigos z ryżem

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
marchew3 sztuki
por1 sztuka
pieprz1 szczypta
pietruszka2 sztuki
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 łyżka
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
filet z kurczaka 2 sztuki
kapusta pekińska 1 sztuka
ryż w woreczkach3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, wysyp z woreczków.
Krok 2
Mięso pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Pory pokrój w krążki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa podduś przez 5 minut.
Krok 4
Kapustę poszatkuj. Dodaj do warzyw wraz z ryżem i kurczakiem. Zalej wszystko rozrobionym Fixem Do potraw chińskich Knorr i wymieszaj.
Krok 5
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat oraz pieprzem i duś przez 20 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl