Bigos z ryżem

Składniki:

  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżka
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • marchew - 3 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • pietruszka - 2 sztuki
  • filet z kurczaka - 2 sztuki
  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • ryż w woreczkach - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, wysyp z woreczków.
  2. Mięso pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju, oprósz solą i pieprzem.
  3. Pory pokrój w krążki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa podduś przez 5 minut.
  4. Kapustę poszatkuj. Dodaj do warzyw wraz z ryżem i kurczakiem. Zalej wszystko rozrobionym Fixem Do potraw chińskich Knorr i wymieszaj.
  5. Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat oraz pieprzem i duś przez 20 minut.