Biszkopciki pomarańczowe
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • skórka pomarańczowa - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubijamy ze szczyptą soli.
  2. Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka.
  3. Dodajemy skórkę pomarańczową, mieszamy łyżką.
  4. Wlewamy do nasmarowanej blachy i wysypanej mąką blaszki (ja piekę w silikonowych foremkach serduszkach).
  5. Pieczemy w temperaturze 180 stopni.