Biszkopt
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 220 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • mleko w proszku - 2 szklanki
  • cukier - 6 łyżek
  • jajka - 6 sztuk
  • mąka - 6 łyżek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopt: Jajka ubić i dodawać cukier.
  2. Całość delikatnie wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.
  3. Masa: Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi. Ostudzić.
  4. Miękką Kasię utrzeć na puch.
  5. Wsypać mleko w proszku.
  6. Wylać na upieczony biszkopt.