Biszkopt a`la Banan
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  •  °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 15 dekagramów
  • mąka - 15 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżki
  • banan - 5 sztuk
  • śmietana kremówka - 0.5 litrów
  • wiórki czekoladowe do dekoracji - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt z jajek, cukru, mąki i proszku do pieczenia.
  2. Na upieczony biszkopt kroimy banany w plastry i układamy
  3. Teraz ubijamy śmietanę kremówkę i wylewamy na pokrojone banany.
  4. Na koniec wystarczy udekorować ciasto startą na dużych okach czekoladą.
  5. Po zakończeniu układania biszkopt włożyć do lodówki.
  6. Podać schłodzone.