| |||||||||
| Składniki | ||
| jajko | 5 sztuk | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka pszenna | 0.75 szklanek | |
| mąka ziemniaczana | 0.25 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| ocet | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia (użyć wysokiego naczynia, bo szybko rośnie). |
| Krok 2 |
| Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąkę. |
| Krok 3 |
| Piec w temperaturze 180 stopni około 25 min. |
| Krok 4 |
| Jeżeli chcemy uzyskać biszkopt ciemny, dodajemy do ciasta 3 łyżki kakao. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |