Biszkopt do tortów, który zawsze wychodzi

21


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko5 sztuk
cukier1 szklanka
mąka pszenna0.75 szklanek
mąka ziemniaczana0.25 szklanek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
ocet1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia (użyć wysokiego naczynia, bo szybko rośnie).
Krok 2
Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąkę.
Krok 3
Piec w temperaturze 180 stopni około 25 min.
Krok 4
Jeżeli chcemy uzyskać biszkopt ciemny, dodajemy do ciasta 3 łyżki kakao.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl