Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka utrzeć z 1,5 szklanki cukru pudru do białości. Ciągle ucierając dodawać stopniowo zmieszane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do brytfanny, wyłożonej folią aluminiową, posmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą. |
Krok 3 |
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 35 minut. Po ostudzeniu przekroić na 3 placki. |
Krok 4 |
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, wystudzić, Kasię utrzeć z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo śmietankę, sok z cytryny, rozpuszczoną żelatynę i dowolny aromat. |
Krok 5 |
Upieczone ciasto skropić wodą z rumem, przełożyć masą, ozdobić według uznania. Włożyć do lodówki, schłodzić. |