|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 5 sztuk | |
mąka pszenna | 1 szklanka | |
cukier | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka oddzielić od żółtek, ubić na puszystą masę. |
Krok 2 |
Podczas ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po jednym żółtku. Całość ubijać 10 min. |
Krok 3 |
Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie dodać do masy i wymieszać. |
Krok 4 |
Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą. |
Krok 5 |
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 180 st. C przez 30 - 35 min. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |