BISZKOPT NA TORTY

30


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko5 sztuk
mąka pszenna1 szklanka
cukier1 szklanka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Białka oddzielić od żółtek, ubić na puszystą masę.
Krok 2
Podczas ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po jednym żółtku. Całość ubijać 10 min.
Krok 3
Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie dodać do masy i wymieszać.
Krok 4
Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą.
Krok 5
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 180 st. C przez 30 - 35 min.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl