| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 5 sztuk | |
| mąka pszenna | 1 szklanka | |
| cukier | 1 szklanka | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka oddzielić od żółtek, ubić na puszystą masę. |
| Krok 2 |
| Podczas ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po jednym żółtku. Całość ubijać 10 min. |
| Krok 3 |
| Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie dodać do masy i wymieszać. |
| Krok 4 |
| Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą. |
| Krok 5 |
| Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 180 st. C przez 30 - 35 min. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |