| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 4 sztuki | |
| mąka | 1.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżka | |
| olej | 4 łyżki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| śliwki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ubić z cukrem na biały puch. |
| Krok 2 |
| Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i delikatnie wymieszać. |
| Krok 3 |
| Biszkopt wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Śliwki przekrajać na pół, usuwać pestki i kłaść skórką do dołu. |
| Krok 5 |
| Piec w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez ok. 30 minut. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |