BISZKOPT POD OWOCE

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajka4 sztuki
mąka1.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżka
olej4 łyżki
cukier1 szklanka
śliwki
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ubić z cukrem na biały puch.
Krok 2
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i delikatnie wymieszać.
Krok 3
Biszkopt wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 4
Śliwki przekrajać na pół, usuwać pestki i kłaść skórką do dołu.
Krok 5
Piec w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez ok. 30 minut.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl