biszkopt - uniwersalny

0


Średnie


15 min.


1 os.

Składniki
jajko2 sztuki
zimna woda2 łyżki
cukier80 gramów
mondamin40 gramów
mąka pszenna40 gramów
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Białka oddzielić od żółtek.
Krok 2
Białka ubić z zimną wodą na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Krok 3
Następnie dodać żółtka i wymieszać, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.
Krok 4
Jest to proporcja na niski biszkopt, jeżeli ma być na tort, to wystarczy zwiększyć proporcje 2-3 krotnie.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl