Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubijamy na sztywno. Następnie wsypujemy cukier i nadal ubijamy mikserem. W drugim naczyniu przesiewamy obie mąki i dokładnie mieszamy z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Do naszych ubitych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy drewnianą łopatką. Następnie dodajemy mąkę z wymieszanym proszkiem i ponownie delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kilka kropel aromatu. |
Krok 3 |
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy Kasią i posypujemy bułką tartą. |
Krok 4 |
Wylewamy ciasto i pieczemy około 40-45 min. Drewnianym patyczkiem (takim jak do szaszłyków) sprawdzamy, czy biszkopt się upiekł. |
Krok 5 |
Następnie ciasto studzimy, przekrajamy wzdłuż 2 razy. |
Krok 6 |
Każdą z warstw przekładamy gęstą śmietaną. Wierzch również smarujemy delikatnie śmietaną i posypujemy wiórkami. |
Krok 7 |
Wstawiamy do lodówki. |
Krok 8 |
Biszkopt najlepszy jest następnego dnia:) Smacznego:) |