| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubijamy na sztywno. Następnie wsypujemy cukier i nadal ubijamy mikserem. W drugim naczyniu przesiewamy obie mąki i dokładnie mieszamy z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Do naszych ubitych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy drewnianą łopatką. Następnie dodajemy mąkę z wymieszanym proszkiem i ponownie delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kilka kropel aromatu. |
| Krok 3 |
| Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy Kasią i posypujemy bułką tartą. |
| Krok 4 |
| Wylewamy ciasto i pieczemy około 40-45 min. Drewnianym patyczkiem (takim jak do szaszłyków) sprawdzamy, czy biszkopt się upiekł. |
| Krok 5 |
| Następnie ciasto studzimy, przekrajamy wzdłuż 2 razy. |
| Krok 6 |
| Każdą z warstw przekładamy gęstą śmietaną. Wierzch również smarujemy delikatnie śmietaną i posypujemy wiórkami. |
| Krok 7 |
| Wstawiamy do lodówki. |
| Krok 8 |
| Biszkopt najlepszy jest następnego dnia:) Smacznego:) |