Biszkopt z ananasem

5


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko4 sztuki
cukier20 dekagramów
mąka20 dekagramów
ocet1 łyżka
woda przegotowana zimna4 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Krem:
sok z ananasów z puszki1 opakowanie
mąka tortowa1 łyżka
cukier1 łyżka
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
żółtko4 sztuki
Beza:
białko 4 sztuki
cukier20 dekagramów
wiórki kokosowe20 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.
Krok 2
Masa: Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń, dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru.
Krok 3
Kostkę Kasi utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń.
Krok 4
Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę odsączone ananasy.
Krok 5
Beza: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180 stopni, piec na papierze do pieczenia. Ostudzoną beze położyć na masę.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl