Biszkopt z białą czekoladą

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajka5 sztuk
mąka1.5 szklanek
cukier1 szklanka
proszek do pieczenia2 łyżki
aromat waniliowy
biała czekolada2 sztuki
czekolada1 sztuka
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier.
Krok 2
Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
Krok 3
Przełożyć na blachę wysmarowaną Kasią i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.
Krok 4
Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Białą czekoladę rozpuścić w rondelku i przelać na wierzch biszkoptu. Ciemną czekoladę pokroić na kawałki i pokruszyć na wierzch ciasta na białą czekoladę. Zostawić do zastygnięcia.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl