| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na pianę. Dodać cukier, żółtka i pozostałe składniki. Utrzeć na puszystą masę. |
| Krok 2 |
| Tortownicę wysmarować Kasią i posypać mąką krupczatką lub tartą bułką. Przelać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20 min 160 stopni. Po upieczeniu zostawić do wystudzenia. |
| Krok 3 |
| Jedną galaretkę cytrynową rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Drugą galaretkę cytrynową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu (w 1/2 litra wody). Zostawić do ostygnięcia. |
| Krok 4 |
| Ubić kremówkę, dodając około 1/2 szklanki cukru pudru. |
| Krok 5 |
| Wlać delikatnym strumieniem rozpuszczoną (w mniejszej ilości wody), zimną galaretkę cytrynową. |
| Krok 6 |
| Delikatnie wymieszać i wylać masę na biszkopt. Wstawić na kilka minut do lodówki, żeby masa nieco stężała. |
| Krok 7 |
| Na wierzch ułożyć ananasy i zalać drugą rozpuszczoną, wystudzoną i lekko tężejącą galaretką cytrynową. |
| Krok 8 |
| Wstawić do lodówki do stężenia. |