| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. |
| Krok 2 |
| Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i ocet. |
| Krok 3 |
| Ciasto przelać na wysmarowaną Kasią i posypaną blaszkę. |
| Krok 4 |
| Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min 160 stopni. |
| Krok 5 |
| Po upieczeniu gorące ciasto przełożyć do keksówki. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, wtedy łatwiej wyjąć gotowe ciasto. |
| Krok 6 |
| Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Zostawić do stężenia . |
| Krok 7 |
| Truskawki pokroić w kawałki. Ubić kremówkę z cukrem i dodać ostudzoną, tężejąca galaretkę. Szybko wymieszać. |
| Krok 8 |
| Pół porcji śmietany wylać do keksówki, wsypać truskawki i dolać drugą porcję kremówki. |
| Krok 9 |
| Wstawić na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia. |
| Krok 10 |
| Ciasto wyłożyć "do góry nogami" na tacę i posypać biszkopt cukrem pudrem. |