Biszkopt z galaretką

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko4 sztuki
cukier1 szklanka
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
oliwa2 łyżeczki
ocet2 łyżeczki
Krem:
śmietana kremówka200 mililitrów
cukier puder0.5 szklanek
śmietan-fix1 opakowanie
Dekoracja:
truskawki200 gramów
Wierzch:
galaretka truskawkowa2 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, oliwę i ocet.
Krok 2
Masę wylać na blaszkę. Piec 15 min. w 180 stopniach C.
Krok 3
Biszkopt zostawić do ostygnięcia. Rozpuścić galaretki wg przepisu na opakowaniu. Zostawić do stężenia.
Krok 4
Ubić kremówkę z cukrem i śmietan-fiksami.
Krok 5
Wyłożyć na biszkopt. Na krem ułożyć owoce.
Krok 6
Wylać lekko stężoną galaretkę. Przechowywać w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl