|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
oliwa | 2 łyżeczki | |
ocet | 2 łyżeczki | |
Krem: | ||
śmietana kremówka | 200 mililitrów | |
cukier puder | 0.5 szklanek | |
śmietan-fix | 1 opakowanie | |
Dekoracja: | ||
truskawki | 200 gramów | |
Wierzch: | ||
galaretka truskawkowa | 2 opakowania |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, oliwę i ocet. |
Krok 2 |
Masę wylać na blaszkę. Piec 15 min. w 180 stopniach C. |
Krok 3 |
Biszkopt zostawić do ostygnięcia. Rozpuścić galaretki wg przepisu na opakowaniu. Zostawić do stężenia. |
Krok 4 |
Ubić kremówkę z cukrem i śmietan-fiksami. |
Krok 5 |
Wyłożyć na biszkopt. Na krem ułożyć owoce. |
Krok 6 |
Wylać lekko stężoną galaretkę. Przechowywać w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |