| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka | 1 szklanka | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| oliwa | 2 łyżeczki | |
| ocet | 2 łyżeczki | |
| Krem: | ||
| śmietana kremówka | 200 mililitrów | |
| cukier puder | 0.5 szklanek | |
| śmietan-fix | 1 opakowanie | |
| Dekoracja: | ||
| truskawki | 200 gramów | |
| Wierzch: | ||
| galaretka truskawkowa | 2 opakowania |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, oliwę i ocet. |
| Krok 2 |
| Masę wylać na blaszkę. Piec 15 min. w 180 stopniach C. |
| Krok 3 |
| Biszkopt zostawić do ostygnięcia. Rozpuścić galaretki wg przepisu na opakowaniu. Zostawić do stężenia. |
| Krok 4 |
| Ubić kremówkę z cukrem i śmietan-fiksami. |
| Krok 5 |
| Wyłożyć na biszkopt. Na krem ułożyć owoce. |
| Krok 6 |
| Wylać lekko stężoną galaretkę. Przechowywać w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |