Biszkopt z gruszkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżeczki

1 szklanka

6 łyżek

3 łyżki

krem:

2 sztuki

2 opakowania

0.5 litra

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka i ubijać.

Krok 2

Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na koniec dodać olej i ocet.

Krok 4

Piec 20 minut w temp. 200*.

Krok 5

Odstawić do ostudzenia.

Krok 6

Masa: gruszki obrać, pokroić w kostkę.

Krok 7

Z wody, gruszek i cukru ugotować kompot.

Krok 8

Gdy gruszki będą miękkie, wyjąć je z kompotu.

Krok 9

Na kompocie ugotować budynie (rozprowadzić budynie w zimnej wodzie i wlać do gotującego się kompotu, gotować na małym ogniu. aż zgęstnieje) i do gorącego dodać gruszki.

Krok 10

Wymieszać i pozostawić do przestygnięcia.

Krok 11

Ciepły budyń wylać na biszkopt.

Krok 12

Przygotować galaretki według opisu na opakowaniu, wylać na masę, a gdy będą tężejące, wymieszać obie galaretki na cieście.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej