Biszkopt z gruszkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

1 szklanka

5 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

krem:

0.5 litra

2 sztuki

6 łyżek

2 opakowania

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka i ubijać.

Krok 2

Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Na koniec dodać olej i ocet.

Krok 4

Piec 20 minut w temp. 200*.

Krok 5

Odstawić do ostudzenia.

Krok 6

Masa: gruszki obrać, pokroić w kostkę.

Krok 7

Z wody, gruszek i cukru ugotować kompot.

Krok 8

Gdy gruszki będą miękkie, wyjąć je z kompotu.

Krok 9

Na kompocie ugotować budynie (rozprowadzić budynie w zimnej wodzie i wlać do gotującego się kompotu, gotować na małym ogniu. aż zgęstnieje) i do gorącego dodać gruszki.

Krok 10

Wymieszać i pozostawić do przestygnięcia.

Krok 11

Ciepły budyń wylać na biszkopt.

Krok 12

Przygotować galaretki według opisu na opakowaniu, wylać na masę, a gdy będą tężejące, wymieszać obie galaretki na cieście.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej