Biszkopt z jeżynami:)
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • jajka - 6 sztuk
  • mąka - 400 gramów
  • cukier - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jeżyny - 1 szklanka
  • galaretka owoce leśne - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć jajka z cukrem do białości, dodać mąkę z proszkiem, miksować na puszystą masę.
  2. Przelać do wysmarowanej Kasią tortownicy, wysypać umyte owoce, upiec biszkopt. Wystudzić.
  3. Galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wody, odstawić do stężenia. Wylać na ciasto. Smacznego!