Biszkopt z kremem

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko5 sztuk
cukier1 szklanka
mąka1.5 szklanek
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
Krem:
mleko skondensowane słodzone 1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Wierzch:
orzechy włoskie (posiekane) 1 szklanka
wiśnie30 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt: Jajka zmiksować ze szklanką cukru i mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Wyłożyć na blachę wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą.
Krok 3
Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Krok 4
Krem: Puszkę skondensowanego mleka gotować przez 3 godziny w garnku z wodą.
Krok 5
Wyjętą z puszki masę zmiksować z kostką Kasi.
Krok 6
Krem należy delikatnie rozsmarować na ostygniętym biszkopcie.
Krok 7
Całość posypać obranymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki orzechami oraz udekorować według własnego pomysłu wydrylowanymi wiśniami.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl