Biszkopt z kremem
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • krem
  • mleko skondensowane słodzone - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • wierzch
  • orzechy włoskie (posiekane) - 1 szklanka
  • wiśnie - 30 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopt: Jajka zmiksować ze szklanką cukru i mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Wyłożyć na blachę wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą.
  3. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
  4. Krem: Puszkę skondensowanego mleka gotować przez 3 godziny w garnku z wodą.
  5. Wyjętą z puszki masę zmiksować z kostką Kasi.
  6. Krem należy delikatnie rozsmarować na ostygniętym biszkopcie.
  7. Całość posypać obranymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki orzechami oraz udekorować według własnego pomysłu wydrylowanymi wiśniami.