Biszkopt z kremem malinowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

330

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 łyżek

1 łyżeczka

4 sztuki

0.75 szklanki

1 opakowanie

krem:

0.75 kilograma

1 sztuka

5 łyżek

6 łyżeczek

2 szklanki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Żółtka utrzeć z 4 łyżkami letniej wody. Dodać 1/2 szklanki cukru oraz cukier waniliowy. Białka ubić z pozostałym cukrem. Do masy żółtkowej dodawać na przemian po łyżce piany i mąki przesianej z proszkiem. Ciasto przełożyć do posmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą tortownicy.

Krok 2

Piec 30-35 min. w piekarniku o temp. 180*C.

Krok 3

Krem: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kremówkę ubić. Maliny przebrać, kilkanaście odłożyć do dekoracji. Resztę zmiksować z sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącego soku z malin i wymieszać z przecierem. Krem połączyć z bitą śmietaną (3-4 łyżki odłożyć).

Krok 4

Ciasto przekroić na dwie części, każdą nasączyć sokiem z malin, przełożyć kremem.

Krok 5

Wierzch i boki również posmarować kremem.

Krok 6

Tort udekorować malinami i kleksami bitej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z kremem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z kremem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z kremem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z kremem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z kremem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z kremem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z kremem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej