Biszkopt z mąki razowej

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jogurt naturalny125 gramów
jajko4 sztuki
mąka razowa375 gramów
cukier trzcinowy250 gramów
olej słonecznikowy125 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
frutos sekos125 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ubić żółtka z cukrem do białości, następnie dodać jogurt, olej, ciągle ubijając (dodawać powoli).
Krok 2
Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Ubić białka na sztywną pianę, dodawać stopniowo do masy delikatnie łącząc.
Krok 4
Dodać frutos sekos.
Krok 5
Zagrzać piekarnik do temp. 180 st. C, włożyć ciasto.
Krok 6
W chwili gdy włożymy ciasto do piekarnika, zmniejszamy temp. na 160 st. C (Blaszka mała).
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl