| |||||||||
| Składniki | ||
| jogurt naturalny | 125 gramów | |
| jajko | 4 sztuki | |
| mąka razowa | 375 gramów | |
| cukier trzcinowy | 250 gramów | |
| olej słonecznikowy | 125 gramów | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| frutos sekos | 125 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ubić żółtka z cukrem do białości, następnie dodać jogurt, olej, ciągle ubijając (dodawać powoli). |
| Krok 2 |
| Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Ubić białka na sztywną pianę, dodawać stopniowo do masy delikatnie łącząc. |
| Krok 4 |
| Dodać frutos sekos. |
| Krok 5 |
| Zagrzać piekarnik do temp. 180 st. C, włożyć ciasto. |
| Krok 6 |
| W chwili gdy włożymy ciasto do piekarnika, zmniejszamy temp. na 160 st. C (Blaszka mała). |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |