|
Składniki | ||
jogurt naturalny | 125 gramów | |
jajko | 4 sztuki | |
mąka razowa | 375 gramów | |
cukier trzcinowy | 250 gramów | |
olej słonecznikowy | 125 gramów | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
frutos sekos | 125 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ubić żółtka z cukrem do białości, następnie dodać jogurt, olej, ciągle ubijając (dodawać powoli). |
Krok 2 |
Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. |
Krok 3 |
Ubić białka na sztywną pianę, dodawać stopniowo do masy delikatnie łącząc. |
Krok 4 |
Dodać frutos sekos. |
Krok 5 |
Zagrzać piekarnik do temp. 180 st. C, włożyć ciasto. |
Krok 6 |
W chwili gdy włożymy ciasto do piekarnika, zmniejszamy temp. na 160 st. C (Blaszka mała). |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |