Biszkopt z mąki razowej

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • jogurt naturalny - 125 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • mąka razowa - 375 gramów
  • cukier trzcinowy - 250 gramów
  • olej słonecznikowy - 125 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • frutos sekos - 125 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ubić żółtka z cukrem do białości, następnie dodać jogurt, olej, ciągle ubijając (dodawać powoli).
  2. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Ubić białka na sztywną pianę, dodawać stopniowo do masy delikatnie łącząc.
  4. Dodać frutos sekos.
  5. Zagrzać piekarnik do temp. 180 st. C, włożyć ciasto.
  6. W chwili gdy włożymy ciasto do piekarnika, zmniejszamy temp. na 160 st. C (Blaszka mała).