Przygotowanie |
Krok 1 |
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie po jednym żółtku i miksować ok 5 min. |
Krok 2 |
Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i stopniowo dodać do ciasta, należy dodać kilka kropel aromatu - miksować do uzyskania jednolitej masy. |
Krok 3 |
Biszkopt wylać do formy wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 st. C na 30 min. |
Krok 4 |
Po upieczeniu przeciąć na pół. |
Krok 5 |
MASA MAKOWA: Do garnka wrzuć Kasię i na to wszystkie pozostałe składniki i gotować - musi być gęste. |
Krok 6 |
Biszkopt nasączyć owocową herbatą i posmarować całą masą makową i rozprowadzić masą po całości i przykryć drugim biszkoptem, nasączyć i zrobić polewę czekoladową. |
Krok 7 |
POLEWA CZEKOLADOWA: Wszystkie składniki połączyć w małym garnuszku i gotowa. |