Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

dodatki:

500 mililitrów

3 opakowania

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, oliwę i ocet.

Krok 2

Masę wylać na tortownicę (wcześniej posmarowaną Kasia i wysypaną krupczatką ew. bułką tartą). Piec 15 min. 160 stopni C.

Krok 3

Zostawić do ostygnięcia. Biszkopt przekroić na pół.

Krok 4

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Rozpuścić w ok.1/3 szklanki gorącej wody. Można dosypać trochę cukru, jeśli maliny są kwaśne.

Krok 5

Żelatynę połączyć z malinami i zostawić do lekkiego stężenia. Wylać na jedną połowę biszkopta.

Krok 6

Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać śmietan- fix i wyłożyć na mus malinowy. Nakryć drugą połową biszkopta. Posypać cukrem pudrem. Wstawić do lodówki, żeby masa dobrze zastygła. Smacznego !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z musem malinowym i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej