BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • cukier - 15 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • mąka pszenna - 20 dekagramów
  • mąka ziemniaczana - 4 dekagramy
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • truskawki - 50 dekagramów
  • cukier puder - 5 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć Kasię z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli na puszystą masę.
  2. Nie przerywając ucierania kolejno wbijać jajka.
  3. Do gładkiej masy przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
  4. Gdy składniki się połączą, przełożyć ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy, posypać oczyszczonymi truskawkami.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.