| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 20 dekagramów | |
| cukier | 15 dekagramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| mąka pszenna | 20 dekagramów | |
| mąka ziemniaczana | 4 dekagramy | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| truskawki | 50 dekagramów | |
| cukier puder | 5 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Utrzeć Kasię z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli na puszystą masę. |
| Krok 2 |
| Nie przerywając ucierania kolejno wbijać jajka. |
| Krok 3 |
| Do gładkiej masy przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Gdy składniki się połączą, przełożyć ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy, posypać oczyszczonymi truskawkami. |
| Krok 5 |
| Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |