|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 20 dekagramów | |
cukier | 15 dekagramów | |
sól | 1 szczypta | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
mąka pszenna | 20 dekagramów | |
mąka ziemniaczana | 4 dekagramy | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
truskawki | 50 dekagramów | |
cukier puder | 5 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Utrzeć Kasię z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli na puszystą masę. |
Krok 2 |
Nie przerywając ucierania kolejno wbijać jajka. |
Krok 3 |
Do gładkiej masy przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. |
Krok 4 |
Gdy składniki się połączą, przełożyć ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy, posypać oczyszczonymi truskawkami. |
Krok 5 |
Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |