BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia20 dekagramów
cukier15 dekagramów
sól1 szczypta
jajko4 sztuki
cukier waniliowy1 opakowanie
mąka pszenna20 dekagramów
mąka ziemniaczana4 dekagramy
proszek do pieczenia1 łyżeczka
truskawki50 dekagramów
cukier puder5 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Utrzeć Kasię z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli na puszystą masę.
Krok 2
Nie przerywając ucierania kolejno wbijać jajka.
Krok 3
Do gładkiej masy przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Krok 4
Gdy składniki się połączą, przełożyć ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy, posypać oczyszczonymi truskawkami.
Krok 5
Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl