Biszkopt z truskawkami

3


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
cukier1 szklanka
mąka tortowa1 szklanka
mąka krupczatka0.5 szklanek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
jajko4 sztuki
woda8 łyżek
olej8 łyżek
Krem:
krem śmietankowy w proszku1 opakowanie
Wierzch:
galaretka truskawkowa2 opakowania
truskawki25 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać olej, wodę i wymieszać.
Krok 2
Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek.
Krok 3
Ciasto piec 30 minut w tem. 170*C blacha ( 20x35 ).
Krok 4
Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl