| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka tortowa | 1 szklanka | |
| mąka krupczatka | 0.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| jajko | 4 sztuki | |
| woda | 8 łyżek | |
| olej | 8 łyżek | |
| Krem: | ||
| krem śmietankowy w proszku | 1 opakowanie | |
| Wierzch: | ||
| galaretka truskawkowa | 2 opakowania | |
| truskawki | 25 dekagramów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać olej, wodę i wymieszać. | 
| Krok 2 | 
| Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek. | 
| Krok 3 | 
| Ciasto piec 30 minut w tem. 170*C blacha ( 20x35 ). | 
| Krok 4 | 
| Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką. | 
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |