Biszkopt z truskawkami
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

    biszkopt
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka tortowa - 1 szklanka
  • mąka krupczatka - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • jajko - 4 sztuki
  • woda - 8 łyżek
  • olej - 8 łyżek
  • krem
  • krem śmietankowy w proszku - 1 opakowanie
  • wierzch
  • galaretka truskawkowa - 2 opakowania
  • truskawki - 25 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać olej, wodę i wymieszać.
  2. Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek.
  3. Ciasto piec 30 minut w tem. 170*C blacha ( 20x35 ).
  4. Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką.