|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
cukier | 1 szklanka | |
mąka tortowa | 1 szklanka | |
mąka krupczatka | 0.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
jajko | 4 sztuki | |
woda | 8 łyżek | |
olej | 8 łyżek | |
Krem: | ||
krem śmietankowy w proszku | 1 opakowanie | |
Wierzch: | ||
galaretka truskawkowa | 2 opakowania | |
truskawki | 25 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać olej, wodę i wymieszać. |
Krok 2 |
Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek. |
Krok 3 |
Ciasto piec 30 minut w tem. 170*C blacha ( 20x35 ). |
Krok 4 |
Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |