Biszkopt z truskawkami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 6 sztuk
  • mąka ziemniaczana - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • dodatki
  • truskawki - 0.5 kilogramów
  • galaretka truskawkowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy.
  2. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
  3. Wszystko utrzeć na gładką masę. Upiec.
  4. Umyte truskawki poukładać na biszkopcie.
  5. Zalać galaretką. Smacznego:)