Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na pulchną masę dodając kolejno po 1 żółtku. |
Krok 2 |
Gdy składniki się połączą, dodajemy śmietanę i jeszcze trochę ucieramy. |
Krok 3 |
Następnie należy wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy piane. |
Krok 4 |
Do masy margarynowej dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę łączymy z pianą z białek. |
Krok 5 |
Ciasto wylewamy do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą, owalnej formy tortowej o średnicy 24 cm. Pieczemy około 1 godziny. Na upieczone i ostudzone ciasto układamy oczyszczone truskawki i zalewamy ostudzoną, gęstniejącą galaretką, wstawiamy do lodówki na około godzinę. |