Biszkopt z truskawkami i galaretką

26


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mąka250 gramów
cukier puder150 gramów
jajko4 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
śmietana125 mililitrów
proszek do pieczenia1 opakowanie
truskawki1.5 kilogramów
galaretka truskawkowa4 opakowania
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na pulchną masę dodając kolejno po 1 żółtku.
Krok 2
Gdy składniki się połączą, dodajemy śmietanę i jeszcze trochę ucieramy.
Krok 3
Następnie należy wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy piane.
Krok 4
Do masy margarynowej dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę łączymy z pianą z białek.
Krok 5
Ciasto wylewamy do wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą, owalnej formy tortowej o średnicy 24 cm. Pieczemy około 1 godziny. Na upieczone i ostudzone ciasto układamy oczyszczone truskawki i zalewamy ostudzoną, gęstniejącą galaretką, wstawiamy do lodówki na około godzinę.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl