BISZKOPT Z TUSKAWKAMI I GALARETKĄ
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 180 STOPNI °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mąka ziemniaczana - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa
  • krem karpatka z Delekta - 1 opakowanie
  • mleko schłodzone - 400 mililitrów
  • wierzch
  • truskawki - 30 dekagramów
  • galaretka truskawkowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopt upiec według przepisu.
  2. Schłodzone mleko zmiksować z masą karpatka.
  3. Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem karpatkowy.
  4. Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie.
  5. Galaretkę rozpuścić i tężejącą zalać truskawki.
  6. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na 1 godz. Smacznego.