| |||||||||
| Składniki | ||
| Biszkopt: | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 0.75 szklanek | |
| mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
| mąka pszenna | 0.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Masa: | ||
| krem karpatka z Delekta | 1 opakowanie | |
| mleko schłodzone | 400 mililitrów | |
| Wierzch: | ||
| truskawki | 30 dekagramów | |
| galaretka truskawkowa | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt upiec według przepisu. |
| Krok 2 |
| Schłodzone mleko zmiksować z masą karpatka. |
| Krok 3 |
| Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem karpatkowy. |
| Krok 4 |
| Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie. |
| Krok 5 |
| Galaretkę rozpuścić i tężejącą zalać truskawki. |
| Krok 6 |
| Gotowe ciasto wstawić do lodówki na 1 godz. Smacznego. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |