|
Składniki | ||
Biszkopt: | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 0.75 szklanek | |
mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
mąka pszenna | 0.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Masa: | ||
krem karpatka z Delekta | 1 opakowanie | |
mleko schłodzone | 400 mililitrów | |
Wierzch: | ||
truskawki | 30 dekagramów | |
galaretka truskawkowa | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt upiec według przepisu. |
Krok 2 |
Schłodzone mleko zmiksować z masą karpatka. |
Krok 3 |
Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem karpatkowy. |
Krok 4 |
Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie. |
Krok 5 |
Galaretkę rozpuścić i tężejącą zalać truskawki. |
Krok 6 |
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na 1 godz. Smacznego. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |