BISZKOPT Z TUSKAWKAMI I GALARETKĄ

1


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko4 sztuki
cukier0.75 szklanek
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
mąka pszenna0.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Masa:
krem karpatka z Delekta1 opakowanie
mleko schłodzone400 mililitrów
Wierzch:
truskawki30 dekagramów
galaretka truskawkowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt upiec według przepisu.
Krok 2
Schłodzone mleko zmiksować z masą karpatka.
Krok 3
Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem karpatkowy.
Krok 4
Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie.
Krok 5
Galaretkę rozpuścić i tężejącą zalać truskawki.
Krok 6
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na 1 godz. Smacznego.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl