Biszkopt ze śliwkami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • jajko - 6 sztuk
  • cukier - 1 unit
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 gramów
  • mąka - 1 unit
  • proszek do pieczenia - 1 unit
  • galaretka - 2 opakowania
  • śliwki - 2 kilogramy

Sposób przygotowania:

  1. Jajka wbić do naczynia, przelać do miski.
  2. Do tego samego naczynia wsypać taką ilość mąki a potem cukru do jakiej sięgały jajka - tak wymierzam składniki na biszkopt.
  3. Utrzeć kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem.
  4. Miksować na puszystą masę.
  5. Przelać do formy wysmarowanej Kasią.
  6. Owoce umyć, wypestkować.
  7. Ulożyć przepołowieniem do góry na cieście biszkoptowym.
  8. Upiec. Wystudzić.
  9. Przygotować galaretki wg opakowania - tężejącą wylać na ciasto:)