Biszkopt ze śliwkami

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
jajko6 sztuk
cukier1 unit
Kostka do pieczenia Kasia20 gramów
mąka1 unit
proszek do pieczenia1 unit
galaretka2 opakowania
śliwki2 kilogramy
Przygotowanie
Krok 1
Jajka wbić do naczynia, przelać do miski.
Krok 2
Do tego samego naczynia wsypać taką ilość mąki a potem cukru do jakiej sięgały jajka - tak wymierzam składniki na biszkopt.
Krok 3
Utrzeć kogel-mogel, dodawać po trosze mąkę z proszkiem.
Krok 4
Miksować na puszystą masę.
Krok 5
Przelać do formy wysmarowanej Kasią.
Krok 6
Owoce umyć, wypestkować.
Krok 7
Ulożyć przepołowieniem do góry na cieście biszkoptowym.
Krok 8
Upiec. Wystudzić.
Krok 9
Przygotować galaretki wg opakowania - tężejącą wylać na ciasto:)
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl