Biszkoptowy

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • mleko - 0.5 litrów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • okrągłe biszkopty - 1 opakowanie
  • dżem - 0.5 opakowań
  • owoce - 1 unit
  • galaretka - 3 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Ubić biszkopt ciemny z 6 jaj.
  2. Biszkopty posmarować powidłami i skleić po dwa.
  3. Połowę ciasta biszkoptowego wylać na blaszkę, rozłożyć sklejone parami biszkopty, zalać pozostałą częścią ciasta biszkoptowego.
  4. Upiec w 180*C ok. 30 - 40 min.
  5. Masa budyniowa: Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń.
  6. Kasię utrzeć, dodając przestudzony budyń.
  7. Przełożenie ciasta: Ciasto biszkoptowe - masa - owoce - galaretka.