Bitki indycze w sosie pieczarkowym

Składniki:

  • mięso mielone z indyka - 200 gramów
  • Rosół z kury Knorr
  • cebula - 2 sztuki
  • pieczarki - 150 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • śmietana - 3 łyżki
  • mąka - 2 łyżki
  • kajzerka - 1 sztuka
  • koperek
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • maggi
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno posiekaj, bułkę namocz.
  2. Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulką (jedną) i rozmoczoną, odsączoną bułką. Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem Knorr według uznania i smaż na patelni formułując z ciasta małe kuleczki.
  3. W międzyczasie pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż z cebulą.
  4. Dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Zalej bulionem z kostki rosołowej Knorr i po zagotowaniu zagęść mąką zmieszaną ze śmietaną.
  5. Bitki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.