Bitki indycze w sosie pieczarkowym

1


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
mięso mielone z indyka200 gramów
Rosół z kury Knorr
cebula2 sztuki
pieczarki150 gramów
jajko1 sztuka
śmietana3 łyżki
mąka2 łyżki
kajzerka1 sztuka
koperek
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
papryka słodka0.5 łyżeczek
maggi
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, bułkę namocz.
Krok 2
Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulką (jedną) i rozmoczoną, odsączoną bułką. Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem Knorr według uznania i smaż na patelni formułując z ciasta małe kuleczki.
Krok 3
W międzyczasie pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż z cebulą.
Krok 4
Dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Zalej bulionem z kostki rosołowej Knorr i po zagotowaniu zagęść mąką zmieszaną ze śmietaną.
Krok 5
Bitki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl