Bitki po polsku z chrzanem

22


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
wołowina500 gramów
cebula1 sztuka
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 opakowanie
Kminek z Polski Knorr1 łyżeczka
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 ziarna
olej3 łyżki
mąka2 łyżki
chrzan2 łyżki
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę pokrój na małe kawałki około 4-5 dag i rozbij lekko tłuczkiem.
Krok 2
Mięso oprósz mąką i obsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3
Gdy wszystkie składniki zrobią się lekko rumiane, wlej 700 ml wody, dodaj kminek, liść laurowy, ziele angielskie i duś około 20-30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mięso zmięknie.
Krok 4
Przygotuj sos Knorr, łącząc go ze 100 ml zimnej wody.
Krok 5
Wlej sos do mięsa i dodaj chrzan. Całość duś jeszcze 10 minut. Taka potrawa doskonale smakuje np. z purée ziemniaczanym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl