Bitki wieprzowe

60


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wieprzowe najlepiej z szynki500 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
koncentrat pomidorowy1 łyżka
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
ziele angielskie4 ziarna
liść laurowy3 sztuki
mąka pszenna3 łyżki
olej rzepakowy do smażenia100 mililitrów
woda0.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso na bitki pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz je przyprawą do mięs Knorr i mąką. W rozgrzanym garnku o szerokim dnie obsmaż plastry z obu stron na gorącym oleju.
Krok 2
Mięso przełóż na chwilę na talerz. Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj koncentrat pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 3
Bitki wieprzowe zalej esencjonalnym bulionem z pół litra zimnej wody oraz kostki Knorr i ponownie włóż mięso do garnka. Wszystko razem duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 30 minut. Podawaj bitki wieprzowe w sosie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl