Przygotowanie |
Krok 1 |
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki, uprzednio oprószając je mąką. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj i dodaj do mięsa. Całość smaż, aż cebula będzie szklista. |
Krok 4 |
Wsyp cukier i jak zacznie się karmelizować, wlej ocet oraz czerwone wino. Zagotuj i poczekaj, aż płyn wyparuje do połowy. |
Krok 5 |
Wlej bulion, dodaj oliwki oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr. Gotuj, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Pod sam koniec duszenia dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj i natychmiast podawaj. |