Błękitna Laguna

1


Łatwe


0 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko4 sztuki
cukier1 szklanka
mąka tortowa1.5 szklanek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
woda8 łyżek
olej8 łyżek
Krem:
krem waniliowy w proszku1 opakowanie
Dodatki:
galaretka niebieska2 opakowania
woda3 szklanki
czekolada1 sztuka
rurki waflowe1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek.
Krok 2
Ciasto piec około 40 minut w temp. 180*C. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Gdy biszkopt ostygnie to odkroić górny krążek około 1 cm i wyciąć 2 koła na wysepkę formując półkulę kremem. Wierzch posypać okruchami z ciasta.
Krok 4
Na wierzch biszkopta posmarować krem, położyć wysepkę i zalać tężejącą galaretką.
Krok 5
Wstawić do lodówki aż galaretka stężeje. Dookoła poukładać rurki waflowe.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl