|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak | 1 sztuka | |
cukier | 0.75 szklanek | |
kakao | 3 łyżki | |
woda | 0.5 szklanek | |
mleko w proszku | 3 szklanki | |
herbatniki | 2 opakowania | |
orzechy włoskie | 20 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
DO GARNKA WŁOŻYĆ KASIĘ, KAKAO, WLAĆ WODĘ. WSZYSTKO PODGRZAĆ NA WOLNYM OGNIU DO ROZPUSZCZENIA SKŁADNIKÓW. ODSTAWIĆ AŻ MASA PRZESTYGNIE I WSYPAĆ STOPNIOWO MLEKO W PROSZKU MIESZAJĄC. |
Krok 2 |
DODAĆ ROZKRUSZONE HERBATNIKI I ROZGNIECIONE ORZECHY. TAK GOTOWĄ MASĘ WLAĆ DO FORMY PROSTOKĄTNEJ. WSTAWIĆ DO LODÓWKI AŻ ZASTYGNIE (OK. 2 GODZ), WYJĄĆ I POKROIĆ NA KAWAŁKI. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |