BLOK KAKAOWY
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • NIE WYMAGA PIECZENAI °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak - 1 sztuka
  • cukier - 0.75 szklanek
  • kakao - 3 łyżki
  • woda - 0.5 szklanek
  • mleko w proszku - 3 szklanki
  • herbatniki - 2 opakowania
  • orzechy włoskie - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. DO GARNKA WŁOŻYĆ KASIĘ, KAKAO, WLAĆ WODĘ. WSZYSTKO PODGRZAĆ NA WOLNYM OGNIU DO ROZPUSZCZENIA SKŁADNIKÓW. ODSTAWIĆ AŻ MASA PRZESTYGNIE I WSYPAĆ STOPNIOWO MLEKO W PROSZKU MIESZAJĄC.
  2. DODAĆ ROZKRUSZONE HERBATNIKI I ROZGNIECIONE ORZECHY. TAK GOTOWĄ MASĘ WLAĆ DO FORMY PROSTOKĄTNEJ. WSTAWIĆ DO LODÓWKI AŻ ZASTYGNIE (OK. 2 GODZ), WYJĄĆ I POKROIĆ NA KAWAŁKI.