Blok z lentilkami

181


Łatwe


0 min.


4 os.

Składniki
Masa czekoladowa:
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
szklanka wody75 mililitrów
mleko w proszku250 gramów
cukier250 gramów
kakao3 łyżki
mleczna czekolada200 gramów
Dodatkowo:
herbatniki2 opakowania
kolorowe lentilki100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
W rondelku podgrzej wodę, włóż Kasię, dosyp cukier i kakao. Całość zagotuj, aby składniki się połączyły.
Krok 2
Zdejmij z ognia, dodaj połamaną mleczną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.
Krok 3
Gorącą masę przelej do miski, dodaj mleko w proszku i wymieszaj mikserem.
Krok 4
Foremkę keksową 10x23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy włóż porcję masy i przykryj herbatnikami.
Krok 5
Ponownie włóż porcję masy i warstwę herbatników i tak do wyczerpania składników. Wyrównaj powierzchnię.
Krok 6
Na powierzchni bloku ułóż w rzędach lentilki. Odstaw do lodówki na kilka godzin, by całość dobrze stężała.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl