Przygotowanie |
Krok 1 |
W rondelku podgrzej wodę, włóż Kasię, dosyp cukier i kakao. Całość zagotuj, aby składniki się połączyły.
|
Krok 2 |
Zdejmij z ognia, dodaj połamaną mleczną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.
|
Krok 3 |
Gorącą masę przelej do miski, dodaj mleko w proszku i wymieszaj mikserem.
|
Krok 4 |
Foremkę keksową 10x23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy włóż porcję masy i przykryj herbatnikami.
|
Krok 5 |
Ponownie włóż porcję masy i warstwę herbatników i tak do wyczerpania składników. Wyrównaj powierzchnię.
|
Krok 6 |
Na powierzchni bloku ułóż w rzędach lentilki. Odstaw do lodówki na kilka godzin, by całość dobrze stężała.
|