BLT bajgiel

22


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
bajgle 4 sztuki
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
boczek wędzony8 plastrów
pomidory2 sztuki
sałata lodowa1 sztuka
pieczony indyk150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 180°C. Na blasze ułóż przecięte na pół bajgle i zapiecz przez około 4-5 minut, żeby zrobiły się ciepłe i lekko chrupkie.
Krok 2
Pomidory umyj, oderwij ogonek, a następnie pokrój w plastry. Umyte i suche liście sałaty porwij na mniejsze części.
Krok 3
Boczek pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć na gorącą patelnię i smaż, aż tłuszcz się wytopi, a kawałki mięsa będą złociste i chrupiące.
Krok 4
Zapieczone bajgle posmaruj majonezem – sprawi on, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku.
Krok 5
Na posmarowanych majonezem połówkach układaj kolejno liście sałaty, plastry pomidora, pieczonego indyka oraz boczku. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki. Przekrój na pół i podawaj, póki bajgle i boczek są ciepłe.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl