BLT bajgiel
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bajgle - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • boczek wędzony - 8 plastrów
  • pomidory - 2 sztuki
  • sałata lodowa - 1 sztuka
  • pieczony indyk - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180*C piekarniku.
  2. Zapieczone bajgle posmaruj majonezem -sprawi on, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku .
  3. Pomidory pokrój w plastry. Porwij liście sałaty.
  4. Boczek pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć na gorącą patelnię i smaż aż tłuszcz się wytopi a kawałki boczku będą chrupiące.
  5. Na posmarowane kromki ułóż liście sałaty, połóż plastry pomidora, indyka i boczku. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki. Przekrój na pół.