BLT bajgiel

20


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
bajgle 4 sztuki
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
boczek wędzony8 plastrów
pomidory2 sztuki
sałata lodowa1 sztuka
pieczony indyk150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180*C piekarniku.
Krok 2
Zapieczone bajgle posmaruj majonezem -sprawi on, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku .
Krok 3
Pomidory pokrój w plastry. Porwij liście sałaty.
Krok 4
Boczek pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć na gorącą patelnię i smaż aż tłuszcz się wytopi a kawałki boczku będą chrupiące.
Krok 5
Na posmarowane kromki ułóż liście sałaty, połóż plastry pomidora, indyka i boczku. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki. Przekrój na pół.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl