Przygotowanie |
Krok 1 |
Nagrzej piekarnik do 180°C. Na blasze ułóż przecięte na pół bajgle i zapiecz przez około 4-5 minut, żeby zrobiły się ciepłe i lekko chrupkie. |
Krok 2 |
Pomidory umyj, oderwij ogonek, a następnie pokrój w plastry. Umyte i suche liście sałaty porwij na mniejsze części. |
Krok 3 |
Boczek pokrój w mniejsze kawałki, wrzuć na gorącą patelnię i smaż, aż tłuszcz się wytopi, a kawałki mięsa będą złociste i chrupiące. |
Krok 4 |
Zapieczone bajgle posmaruj majonezem – sprawi on, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku. |
Krok 5 |
Na posmarowanych majonezem połówkach układaj kolejno liście sałaty, plastry pomidora, pieczonego indyka oraz boczku. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki. Przekrój na pół i podawaj, póki bajgle i boczek są ciepłe. |