Błyskawiczna babka jogurtowa
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 70 gramów
  • mąka pszenna - 300 gramów
  • jogurt naturalny - 200 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 200 gramów
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • rodzynki - 100 gramów
  • lukier
  • cukier puder - 180 gramów
  • woda - 4 łyżki
  • skórka pomarańczowa - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto ( bez rodzynek ) włóż do miski i wymieszaj dokładnie mikserem.
  2. Wsyp rodzynki i zamieszaj łyżką.
  3. Przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej mąką formy i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  4. Piecz w 180 st. C około 40 minut.
  5. W tym czasie przygotuj lukier mieszając cukier puder z wodą.
  6. Polej nim wystudzone ciasto i posyp skórką z pomarańczy.