Błyskawiczna babka jogurtowa

104


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia70 gramów
mąka pszenna300 gramów
jogurt naturalny200 gramów
jajka2 sztuki
cukier200 gramów
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
rodzynki100 gramów
Lukier:
cukier puder180 gramów
woda4 łyżki
skórka pomarańczowa50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto ( bez rodzynek ) włóż do miski i wymieszaj dokładnie mikserem.
Krok 2
Wsyp rodzynki i zamieszaj łyżką.
Krok 3
Przełóż do wysmarowanej Kasią i wysypanej mąką formy i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Krok 4
Piecz w 180 st. C około 40 minut.
Krok 5
W tym czasie przygotuj lukier mieszając cukier puder z wodą.
Krok 6
Polej nim wystudzone ciasto i posyp skórką z pomarańczy.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl