|
Składniki | ||
wędzona pierś z kurczaka | 250 gramów | |
kukurydza z puszki | 100 gramów | |
mrożona marchewka groszkiem | 200 gramów | |
żelatyna | 2 łyżki | |
woda | 750 mililitrów | |
Bulion warzywny Knorr | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do gotującej się wody dodaj kostki rosołowe a następnie warzywa mrożone. Gotuj kilka minut, do miękkości warzyw. Następnie, łyżką cedzakową wyciągnij je z garnka i umieść w niewielkich szklaneczkach lub filiżankach. |
Krok 2 |
Pokrój kurczaka, a kukurydzę odsącz z zalewy. Przenieś do filiżanek. |
Krok 3 |
W bulionie rozpuść żelatynę. Zalej warzywa i wstaw naczynia do lodówki. Galart będzie gotowy po kilku godzinach. |
Autor: Muffinka Muffinka |