| |||||||||
| Składniki | ||
| wędzona pierś z kurczaka | 250 gramów | |
| kukurydza z puszki | 100 gramów | |
| mrożona marchewka groszkiem | 200 gramów | |
| żelatyna | 2 łyżki | |
| woda | 750 mililitrów | |
| Bulion warzywny Knorr | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do gotującej się wody dodaj kostki rosołowe a następnie warzywa mrożone. Gotuj kilka minut, do miękkości warzyw. Następnie, łyżką cedzakową wyciągnij je z garnka i umieść w niewielkich szklaneczkach lub filiżankach. |
| Krok 2 |
| Pokrój kurczaka, a kukurydzę odsącz z zalewy. Przenieś do filiżanek. |
| Krok 3 |
| W bulionie rozpuść żelatynę. Zalej warzywa i wstaw naczynia do lodówki. Galart będzie gotowy po kilku godzinach. |
| Autor: Muffinka Muffinka |