Błyskawiczny galart
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzona pierś z kurczaka - 250 gramów
  • kukurydza z puszki - 100 gramów
  • mrożona marchewka groszkiem - 200 gramów
  • żelatyna - 2 łyżki
  • woda - 750 mililitrów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Do gotującej się wody dodaj kostki rosołowe a następnie warzywa mrożone. Gotuj kilka minut, do miękkości warzyw. Następnie, łyżką cedzakową wyciągnij je z garnka i umieść w niewielkich szklaneczkach lub filiżankach.
  2. Pokrój kurczaka, a kukurydzę odsącz z zalewy. Przenieś do filiżanek.
  3. W bulionie rozpuść żelatynę. Zalej warzywa i wstaw naczynia do lodówki. Galart będzie gotowy po kilku godzinach.