Błyskawiczny galart

0


Łatwe


15 min.


6 os.

Składniki
wędzona pierś z kurczaka250 gramów
kukurydza z puszki100 gramów
mrożona marchewka groszkiem 200 gramów
żelatyna2 łyżki
woda750 mililitrów
Bulion na włoszczyźnie Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Do gotującej się wody dodaj kostki rosołowe a następnie warzywa mrożone. Gotuj kilka minut, do miękkości warzyw. Następnie, łyżką cedzakową wyciągnij je z garnka i umieść w niewielkich szklaneczkach lub filiżankach.
Krok 2
Pokrój kurczaka, a kukurydzę odsącz z zalewy. Przenieś do filiżanek.
Krok 3
W bulionie rozpuść żelatynę. Zalej warzywa i wstaw naczynia do lodówki. Galart będzie gotowy po kilku godzinach.
Autor: Muffinka MuffinkaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl